sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Sport la tine acasa (I)

       Multa lume se plange ca nu are timp sa mearga la sala, ca abonamentele sunt scumpe, ca orarul nu este conform cu programul lor, ca nu stiu exact ce exercitii trebuie sa faca la aparate, etc. Insa asta nu este un motiv sa renuntam la a face sport, mai ales ca studiile recente ne indruma sa facem zilnic minim 30 minute de miscare.

        O alternativa la indemana oricui este sportul in confortul casei. Insa, intervin cateva dileme: in ce moment al zilei facem exercitiile, ce tip de exercitii sa alegem, ce echipament sa alegem si in ce accesorii merita sa investim?

        Dar sa le luam pe rand:

       Cand si unde facem sport?
      Momentul ideal al zilei este dimineata insa foarte putini sunt cei care reusesc sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat in mod normal pentru a face un set de exercitii inainte de a merge la munca/scoala. Asa ca, alternativa la indemana oricui ramane seara, cand ajungem acasa. Desi suntem obositi, ideal este sa incercam sa facem un set de exercitii de 3 ori pe saptamana, cel putin cate 30 de minute. Nu uitati insa ca este foarte important sa nu mancati cel putin cu 30 minute inainte de a va apuca de exercitii.
       In cazul in care locuiti la casa, ideal este sa faceti miscarea in aer liber (atata timp cat vremea o permite) insa, daca stati la bloc ramane confortul unei sufragerii sau a unei camere spatioase, care sa va ofere un spatiu de minim 2 metri patrati pentru a va putea desfasura.

       Ce tip de exercitii alegem?
     Aici optiunile sunt numeroase, gasim o multime de materiale pe youtube dar si in magazinele de specialitate sau in librarii. Totul tine de timpul pe care vrem sa il alocam zilnic, de rezultatele asteptate dar si de preferintele fiecaruia.
      Printre cele mai populare exercitii pentru acasa se numara: Pilates (in diverse forme), Zumba, Tae Bo, exercitiile cu mingea medicinala (Swiss ball) sau exercitiile pentru acasa dezvoltate de antrenori celebrii (la nivel international cele mai cautate dvd-uri sunt cele ale lui Tracy Anderson insa in ultimul timp s-a dezvoltat si piata din Romania si gasimi dvd-urile realizate de diverse personalitati si adaptate pentru acasa: Cori Gramescu, Carmen Bruma sau Florentina Opris sunt doar cateva exemple).
       Mai jos cateva exercitii de pe youtube pe care le puteti practica cu succes acasa:
Ultimate Pilates Training

Tae Bo - pentru abdomen

       In cazul in care doriti o versiune mai scurta, pe care sa o repetiati zilnic, Tae Bo ofera, in plus fata de exercitiile obisnuite, un program de 8 minute zilnic care va vor ajuta sa va imbunatatiti tonusul si care, daca le efectuati dimineata, va vor energiza pentru intreaga zi.

      Zumba

Swiss Ball - exemple de exercitii

Tracy Anderson - antrenament pentru o transformare totala a corpului 

       Urmariti in continuare blogul pentru partea a II-a a acestei mini serii in care veti afla  ce echipament va este necesar si in ce accesorii trebuie sa investiti pentru a ajunge la rezultatele dorite, facand sport la voi acasa.

Niciun comentariu: