joi, 22 ianuarie 2015

Sport la tine acasa (II)

     
Daca in prima parte vorbeam despre cand, unde si ce tip de exercitii puteam face acasa, acum vom continua cu detalii privind echipamentul si accesoriile necesare.

Desi exercitiile se desfasoara in confortul casei, este important totusi sa avem un echipament corespunzator. Acesta trebuie sa includ: o bustiera pentru sustinere (in cazul fetelor), un tricou/maieu multifunctional, o pereche de colanti/pantaloni scurti si o pereche de sosete antiderapante (fiind vorba de interior si pentru a nu deranja vecinii sunt preferate acest tip de sosete in locul adidasilor). De asemenea trebuie sa ne asiguram ca avem la indemana un prososp si o sticla de apa.

In ceea ce priveste accesoriile, acestea difera in functie de tipul de exercitii alese insa sunt cateva in care merita oricand sa investim:
  • o salteluta pentru aerobic - are o utilizare pe scara larga, de la Pilates si pana la Tae Bo;
  • gantere - dimensiunea difera de preferinte si de nivelul la care se situeaza fiecare; o idee foarte interesanta sunt ganterele goale si care pot fi umplute pentru a atinge greutatea dorita;
  • manusi de fitness: utile mai ales daca intentionati salucrati foarte mult cu gantere
  • accesorii specifice: benzi elastice pentru Pilates, mingea de fitness (swiss ball), o coarda (pentru cand intentionati sa faceti miscare in aer liber), stepper, bancuta pentru abdomen, etc.
Desigur acestea sunt doar cateva sugestii si in functie de necesitatile fiecaruia se poate investi in alt tip de echipamente si accesorii.

Mult spor(t)!


Niciun comentariu: